A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Малинський професійний ліцей"

Обласна методична секція викладачів предмета «Захист України»

Дата: 05.12.2022 16:58
Кількість переглядів: 44

5 грудня на базі Державного навчального закладу «Малинський професійний ліцей» територіальне відокремлене спеціалізоване відділення м. Коростень була проведена обласна методична секція викладачів предмета «Захист України» у формі навчально-практичного семінару (вебінару) (керівник: Шабаянц С.А., відповідальний: Лавренчук О.М.). Тема семінару досить актуальна у наші дні: «Психологічна допомога здобувачам професійної (професійно-технічної ) освіти в умовах воєнного стану».

Розпочався вебінар з презентації закладу освіти ДНЗ «Малинський професійний ліцей» ТВСВ м. Коростень.

Керівник секції Шабаянц С.А. ознайомив викладачів зі змінами у нормативно-законодавчій базі з питань П(ПТ)О, а саме: із національною програмою психологічного здоров’я українців та з інструктивно-методичними рекомендаціями щодо викладання предмета «Захист України» у 2022-2023 навчальному році.

Переглянули та обговорили відеоурок викладача Машини С.М., мета якого - «Надання психологічної допомоги здобувачам професійної освіти в умовах воєнного стану». На цю тему провели семінар, де викладачі Головинського вищого професійного училища та Бердичівського професійного будівельного ліцею розкрили питання: як не піддаватися провокації конфліктної поведінки в умовах воєнного стану. А викладачі Любарського професійного ліцею звернули увагу на підтримку здобувачів професійної освіти з особливими освітніми потребами та їх батьків у надзвичайних ситуаціях. Питання кризових комунікацій в умовах гібридної війни розкрив викладач Центру професійно-технічної освіти у своїй презентації.

Ми переживаємо складний час. І чи не в кожної людини бувають стреси чи панічні атаки. Саме як організувати психологічну самодопомогу під час панічної атаки розповів викладач ДНЗ «Бердичівське вище професійне училище».

Підсумки щодо психологічної допомоги здобувачам професійної освіти в умовах воєнного стану підвела практичний психолог ДНЗ «Малинський професійний ліцей» Синежук А.В. та надала методичні рекомендації.

По закінченню вебінару викладачі ознайомились з презентацією системи роботи фахової методичної комісії закладу освіти та з виставкою методичних напрацювань педпрацівників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень