A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Малинський професійний ліцей"

Тиждень з професії «Електрозварник ручного зварювання»

Дата: 17.03.2023 14:14
Кількість переглядів: 35

Популярність та престижність професії «Електрозварник ручного зварювання» в Україні в останній період значно зросла. У галузях промисловості, будівництва, металообробки, сільського господарства, транспорті, сфері обслуговування, в медицині і наукових лабораторіях - всюди служать металоконструкції, зроблені умілими руками зварника.

З метою популяризації професії, професійних компетентностей, розвитку творчої особистості здобувачів освіти, формування в них інтересу до обраної професії, виявлення кращих за професією з  10 - 16 березня у ТВСВ м. Коростень ДНЗ «Малинський ПЛ» проведено тиждень з професії «Електрозварник ручного зварювання».

Розпочався тиждень з теплих та щирих слів завідувача відділенням Жмаченко О.Г., котрий у повній мірі розкрив властивості професії «Електрозварник ручного зварювання», як справжнього майстра володіючого мистецтвом з’єднання металів, її специфіку, аналізу затребуваності на ринку праці, умови навчання та перспективи подальшого працевлаштування по закінченню закладу освіти. Закусило О.Д. провів інформаційний бюлетень з новинок технології зварювання, про професійні переваги професії, необхідності серйозного і відповідального ставлення до  професії.

 

 

            Викладач Закусило О.Д. провів відкритий урок теоретичного навчання з предмета «Технології зварювальних робіт» на тему: «Підсумкове заняття» у формі проведення брейн-рингу. Здобувачі освіти творчо попрацювали та виявляли пізнавальний інтерес до обраної професії. Заняття проходило у атмосфері змагання з метою навчання роботи у команді, бригаді.

 

 

 

 

 

Робота зварника полягає у  вмінні з’єднувати деталі з різних металів та в різних положеннях, а виконання естетичного шва вимагає неабияких зусиль з боку зварника. Проте інколи настає необхідність відновити спрацьовані деталі, і в цьому випадку вміння виконати шви з рівною поверхнею знадобиться як ніколи. Так, майстер виробничого навчання Вайнагій Д.І. на відкритому уроці виробничого навчання на тему: «Наплавлення пласких поверхонь» ознайомив здобувачів освіти з правилами безпеки праці при роботі із зварювальним устаткуванням, електродами та іншими матеріалами для наплавки, показав технологію та наплавлення пласких поверхонь.

 

 

 

            Престиж робітничої професії серед молоді поступово зростає, тому відбувся конкурс фахової майстерності: «Кращий з професії зварник» серед здобувачів освіти групи ЕЗК-2-2, який провели викладачі Закусило О.Д., майстри виробничого навчання Нестеренко Г.Ф., Вайнагій Д.І. Мета конкурсу - дати можливість молодим та амбітним здобувачам освіти показати набуті навички під час навчання, свою майстерність, здобути новий досвід. Умови конкурсу передбачали перевірку знань з предметів: «Технології зварювальних робіт», «Креслення», «Матеріалознавство», «Виробниче навчання» та виконання практичного завдання.

Журі оцінювало: час виконання роботи, відповідність розмірів згідно креслення, форму та розміри шва, наявність зовнішніх дефектів, дотримання вимог охорони праці.

 

Результати конкурсу засвідчили високий рівень теоретичних знань, професійну майстерність здобувачів освіти з професії «Електрозварник ручного зварювання».

Переможці:

1 місце – Синьков Сергій Олександрович;

2 місце – Толочко Максим Валерійович та Петренко Максим Вадимович;

3 місце -  Бех Даніїл Віталійович.

   

Завершальним етапом предметного тижня стало засідання круглого столу методичної комісії педпрацівників металообробних та енергетичних професій, де голова  Закусило О.Д. підвів підсумки проведених заходів, відзначив творчий підхід та професіоналізм, які проявили педагогічні працівники методичної комісії при підготовці до тижня з професії «Електрозварник ручного зварювання».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень