A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Малинський професійний ліцей"

ПАМЯТКА про порядок дій у надзвичайних ситуаціях

Дата: 06.04.2019 13:59
Кількість переглядів: 173

ПАМЯТКА

про порядок дій у надзвичайних ситуаціях

 

         У навчальному закладі передбачені аварійні виходи, сходи, добре помітні інформаційні покажчики для забезпечення вільної орієнтації як у звичайній, так і в надзвичайних ситуаціях. Всі запасні виходи і маршрути евакуації працівників та учнів ліцею повинні бути чітко позначені, на кожному поверсі повинна бути наочна інформація про запасні виходи, маршрути евакуації і найближчу систему пожежної сигналізації.  

 

         В ліцеї вивішені в доступному для огляду місці плани дій працівників і учнів у надзвичайних ситуаціях (стихійних лихах, пожежах та ін..), що включають взаємодію з місцевими органами управління, які беруть участь в рятувальних роботах.

 

         Працівники і учні повинні бути підготовлені до дій в надзвичайних ситуаціях. Відповідальність за підготовленість несе керівник навчального закладу.

 

Система оповіщення про надзвичайну ситуацію і управління евакуацією

 

         Включаються дзвінки і зумери тривоги. Передати необхідну інформацію можна також через гучномовці.

 

         Евакуацію можна починати з поверху, на якому виникла надзвичайна ситуація, з розташованих вище поверхів використовуючи подачу дзвінків і зумерів тривоги. Тому перед прийняттям рішення про евакуацію працівників та учнів необхідно знати обстановку в зоні надзвичайної ситуації.

         Рішення про включення системи оповіщення людей про надзвичайну ситуацію й евакуацію приймає керівник навчального закладу.

 

         Евакуація здійснюється відповідно до наявних на всіх поверхах планів евакуації, узгоджених начальником міськрайонного управління ДСНС області за затверджених керівником навчального закладу. Евакуаційне освітлення і світлові покажчики напрямку евакуації мають бути включені постійно, цілодобово.

 

Дії керівника навчального закладу під час евакуації учнів

 

Керівник навчального закладу, у залежності від сформованої ситуації, приймає рішення почати евакуацію учнів шляхом включення системи оповіщення і управління евакуацією. Евакуація учнів здійснюється відповідно до наявних планів евакуації, що повинні відпрацьовуватися з усіма задіяними для евакуації працівниками і учнями не рідше одного разу на півроку. Працівники навчального закладу, які прибули в розпорядження керівника, можуть залучатися (якщо їм не загрожує небезпека) для евакуації учнів, перевірки інших поверхів, підвальних приміщень з метою сповіщення учнів та працівників, які ще не евакуювалися, найкоротший шлях до виходів; порятунку найбільш цінних документів, коштів тощо. Співробітники служби безпеки перекривають усі входи до навчального закладу відкривають виходи, що використовуються для евакуації, контролюють їх, зупиняють спроби мародерства. Керівник навчального закладу призначає відповідальних осіб за евакуацію. Щоб уникнути паніки, евакуація повинна проводитися спокійно і зосереджено. В окремих випадках використовуються засоби індивідуального захисту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень