A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Малинський професійний ліцей"

Тиждень з професії «Електрозварник ручного зварювання»

Дата: 21.03.2024 11:23
Кількість переглядів: 24

У ТВСВ м. Коростень ДНЗ «Малинський ПЛ» з 11 по 15  березня пройшов тиждень з професії «Електрозварник ручного зварювання», з метою підвищення рівня  професійної підготовки здобувачів освіти з професії, розвитку їх  творчої ініціативи та ділової активності, формування інтересу та розуміння необхідності і престижності до обраної професії.

Тиждень проходив під гаслом: «Працюй для того, щоб насолоджуватися».

Відкриття тижня розпочалося зі щирих та теплих слів завідувача відділенням Жмаченко О.Г., котрий розкрив властивості професії «Електрозварник ручного зварювання», як справжнього майстра володіючого мистецтвом з’єднання металів, її специфіку, аналізу затребуваності на ринку праці, умови навчання та перспективи подальшого працевлаштування по закінченню закладу освіти. Звернув увагу на основні якості кваліфікованого робітника, якому притаманні самостійність, рішучість, акуратність в роботі, зібраність і відповідальність.      

Цікавим заходом тижня став інформаційний флешмоб: «Сучасні тенденції зварювального виробництва», проведений викладачем Закусило О.Д., який ознайомив здобувачів освіти із сучасними зварювальними апаратами українських виробників та новітніми технологіями зварювання.

           

            В межах тижня викладач Закусило О.Д. провів відкритий урок теоретичного навчання з предмета «Технології зварювальних робіт» на тему: «Дефекти зварних швів», де здобувачі освіти творчо попрацювали та виявляли пізнавальний інтерес до обраної професії.

 

            Робота зварника полягає у вмінні з’єднувати деталі в різних металів та в різних положеннях, а виконання естетичного шва вимагає неабияких зусиль з боку зварника. Проте інколи настає необхідність відновити спрацьовані деталі, і в цьому випадку вміння виконати шви з рівною поверхнею знадобиться як ніколи. Так, майстер виробничого навчання Мошківський В.В. на відкритому уроці виробничого навчання на тему: «Зварювання вуглецевих сталей» ознайомив здобувачів освіти з правилами безпеки праці при роботі із зварювальним устаткуванням, електродами та іншими матеріалами для зварювання вуглецевих сталей, п технологію зварювання та техніку виконання швів.

  

 

 

 

            Престиж робітничої професії серед молоді поступово зростає. Тому, викладач Закусило О.Д., майстри виробничого навчання Мошківський В.В. та Говенко В.І. провели конкурс фахової майстерності серед здобувачів освіти груп ЕЗК-2-3 та ЕЗК-1-6  «Найкращий зварник». Мета - дати можливість молодим, амбітним здобувачам освіти показати свої майстерність та набуті під час навчання навички, отримати новий досвід. Традиційно умови конкурсу передбачали перевірку професійно-теоретичних знань зі спеціальних дисциплін: «Технології зварювальних робіт», «Креслення», «Матеріалознавство», «Виробниче навчання» та виконання практичного завдання.

Журі оцінювало: час виконання роботи, відповідність розмірів згідно креслення, форму та розміри шва, наявність зовнішніх дефектів, дотримання вимог охорони праці.

 

 

 

 

 

Результати конкурсу засвідчили високий рівень теоретичних знань, професійну майстерність здобувачів освіти з професії «Електрозварник ручного зварювання»,  переможці нагороджені грамотами:

1 місце – Меліневський Віктор (група ЕЗК-1-6);

2 місце – Скоробогатько Олег (група ЕЗК-2-3);

3 місце -  Сімонов Микола (група ЕЗК-1-6), Рясненко Олексій (група ЕЗК-2-3).

 

Підсумком тижня стало засідання круглого столу методичної комісії педпрацівників металообробних та енергетичних професій, на якому голова  Закусило О.Д. підсумував проведені заходи, відзначив творчий підхід та професіоналізм, які проявили педагогічні працівники методичної комісії при підготовці до тижня з професії «Електрозварник ручного зварювання».

 

Сподіваємось, що професія «Електрозварник», яку обрали наші здобувачі, принесе самореалізацію та матеріальний статок.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень