A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Малинський професійний ліцей"

Міжнародний день рідної мови

Дата: 21.02.2023 09:48
Кількість переглядів: 52

Щороку, 21 лютого, мільйони людей у всьому світі відзначають День рідної мови. Це свято є нагодою вшанувати мовні та культурні традиції, які передаються з покоління в покоління. Рідна мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини. Вона не просто засіб спілкування, а історія народу, його світогляд. Вона є найсильнішим інструментом збереження і розвитку нашого матеріального й духовного спадку. 

А чи знаєте Ви, що дата для Дня рідної мови була вибрана на згадку про трагічних події, що сталися в Бангладеш 21 лютого 1952 року? 

Тоді від куль поліцейських загинули студенти, котрі вийшли на демонстрацію на захист своєї рідної мови бенгалі, вимагаючи визнати її однією з державних мов країни. Вам нічого це не нагадує? 

Деякі цікаві факти про українську мову.

1. В українській мові, на відміну від решти східнослов'янських мов, іменник має 7 відмінків, один із яких - кличний.

2. Українська мова багата на синоніми та зменшувальні форми. Найбільша кількість слів в ній розпочинається на літеру «П», а найменш уживаною є буква «Ф».

Понад те, українська мова - одна із найбільш вокальних та милозвучних у світі, вона є однією із найдавніших на нашому континенті й має чимало говірок.

В ДНЗ «Малинський професійний ліцей» проведено виховні заходи з використанням дистанційних технологій, присвячених Дню рідної мови з метою визнання необхідності захистити різноманіття культур і зберігати повагу до мови як показника культури. Древні римляни говорили: «Чия мова, того й правда».

Отож, шануймося, поважаймо, вивчаймо своє рідне - українське!

https://www.facebook.com/100081292621309/videos/pcb.1531827017228142/747105226902740

​​​​​​​


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень