A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Малинський професійний ліцей"

Тиждень з професії "Швачка; кравець"

Дата: 21.04.2023 09:20
Кількість переглядів: 28

Швачка - це володарка розкрійних ножиць та швейної машини, майстриня, що здатна зі звичайної тканини й кількох ґудзиків створити модний шедевр. Втілення краси, сучасного художнього стилю, результатом якого є різноманітний одяг – це кропітка творча робота кравця, яка є найдавнішою і найсучаснішою, оскільки потреба в кравецьких послугах існує постійно.

Зусилля викладачів та майстрів виробничого навчання закладу освіти орієнтовані на особистість здобувачів освіти та їх інтереси, на інтелектуальний, духовний, психологічний та фізичний розвиток.

Удосконалити освітній процес, дати здобувачам ґрунтовні, міцні знання, озброїти їх практичним розумінням основ наук допомагає проведення тижнів з професій.

З метою підвищення рівня професійної підготовки, поширення і впровадження в освітній процес новітніх виробничих технологій, розвитку комунікативного вміння та творчих здібностей, популяризації професії, виховання любові до своєї майбутньої професійної діяльності здобувачів у ДНЗ "Малинський професійний ліцей" проведено тиждень з професії "Швачка; кравець", тематика якого була цікавою та різноманітною.

Під час проведення тижня здобувачі освіти ліцею мали можливість ознайомитись з виставкою сучасних креативних колекцій одягу "Квітуча Україна" та "Кольори мого міста».

Для надання можливості молодим та амбітним здобувачам показати свою майстерність, набуті вміння та навички під час навчання викладач Башинська В. М. та майстри виробничого навчання Духопела О.В., Гончаренко Т. В. провели конкурси фахової майстерності. Здобувачі виконували тестові завдання з предметів професійно-теоретичної підготовки та практичного завдання: група Ш-2-4 з професії "Швачка" «Обробка відкладного коміра», група Ш-3-5 з професії "Кравець" «Обробка «застібки-блискавки» у середньому шві заднього полотнища спідниці». Під час оцінювання виробів враховувались якість обробки та швидкість виконання операцій пошиття. Переможцями стали:

група Ш-2-4 з професії «Швачка»:

1 місце – Єнько Олександра;

2 місце – Чайковська Богдана

3 місце – Невмержицька Аліна;

група Ш-3-5 з професії «Кравець»:

1 місце – Філімончук Ганна;

2 місце – Сущик Вікторія;

3 місце – Стеценко Світлана.

В актовій залі гуртожитку викладач Башинська В.М. провела захоплюючий і

креативний показ колекції одягу "Волошкове поле".

Залишила неповторні враження серед глядачів виставка поробок гуртка "Креативна майстерня", керівник Духопела О. В.

Майстер-клас "Джинси - це актуально і модно", організований майстром виробничого навчання Бех Р.М., показав здобувачам таємниці різних способів обробки низу джинсів, як одна річ може перевтілюватися у різні форми. Захід був дуже цікавий, динамічний та пізнавальний. Кожна з дівчат набула нових знань та навичок, нових вражень та емоцій.

Заключним етапом тижня, як результат плідної праці, був проведений семінар-практикум "Розвиток творчих здібностей здобувачів освіти на уроках виробничого навчання" та виставка комплексного методичного забезпечення з професії.

Тиждень пройшов цікаво та змістовно, створивши незабутню атмосферу в закладі освіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень