A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Малинський професійний ліцей"

Тиждень з професії «Слюсар із складання металевих конструкцій»

Дата: 08.12.2023 08:23
Кількість переглядів: 30

Популярність та престижність професії «Слюсар із складання металевих конструкцій» в Україні в останній період значно зросла. У галузях промисловості, металообробки, будівництва - всюди де необхідне виготовлення та збірка металевих конструкцій та їх вузлів необхідні кваліфіковані робітники з професії «Слюсар із складання металевих конструкцій».

27.11-01.12.2023. у ДНЗ «Малинський ПЛ» (ТВСВ м. Коростень) проведено тиждень з професії «Слюсар із складання металевих конструкцій» з метою популяризації професії, професійних компетентностей, розвитку творчих особистостей здобувачів освіти, формування в них інтересу до обраної професії, виявлення кращих з професії.

Розпочався тиждень з теплих та щирих слів завідувача відділенням Жмаченко О.Г., котрий у повній мірі розкрив властивості професії «Слюсар із складання металевих конструкцій», як справжнього скульптора своєї справи, її специфіку, аналіз затребуваності на ринку праці, умови навчання та перспективи подальшого працевлаштування по закінченню закладу освіти.

Задачіна Н.Є. провела інформаційний калейдоскоп на тему: «Моя професія – моє майбутнє» щодо  професійних переваг професії, необхідності серйозного і відповідального ставлення до  професії слюсаря.

            З кожним роком зростає складність металевих конструкцій, значно змінюються технології виготовлення та збірки деталей і вузлів цих конструкцій. Тому сучасний висококваліфікований слюсар повинен мати не тільки  глибокі знання, а постійно вдосконалювати свою майстерність. Так, Задачіна Н.Є., викладач  професійно-теоретичної підготовки провела відкритий урок з предмета: «Збірка нескладних вузлів металоконструкцій» на тему: «Виготовлення та збірка нескладних деталей», де розкрито комплексний підхід до збірки нескладних деталей виробу замка, розроблені карти технологічного процесу з урахуванням знань з предметів (вибір інструменту та заготовки для виконання деталей, послідовність виконання технологічних операцій, читання креслення, застосування вимірювальних приладів).

 

Професія «Слюсар із складання металевих конструкцій» ідеально підходить для творчих людей, оскільки дозволяє максимально проявити себе з творчої сторони. Так, Нестеренко Г.Ф., майстер виробничого навчання на відкритому уроці  виробничого навчання на тему: «Збирання нероз’ємних з’єднань» ознайомила здобувачів освіти з правилами безпеки праці при роботі зі слюсарними інструментами, інструментом для свердління отворів та охороною праці при застосуванні дрилів та інструментів для клепання. На особистому прикладі ознайомила з технологіюєю та послідовністю виготовлення металевих листків, які використовуються для прикрашання учнівських виробів.

Престиж робітничої професії серед молоді поступово зростає, тому відбувся конкурс фахової майстерності: «Кращий з професії слюсар» серед здобувачів освіти груп ТСК-2-5 та ЕЗК-1-2, який провели Григорчук Є.К., викладач, Задачіна Н.Є., Нестеренко Г.Ф., майстри виробничого навчання. Метою конкурсу було дати можливість молодим та амбітним здобувачам освіти показати свою майстерність та набуті під час навчання навички. Традиційно умови конкурсу передбачали перевірку професійно-теоретичних знань зі спеціальних дисциплін та виконання практичного завдання, а саме «Свердління та розгортання отворів», «Збірка нескладних вузлів металоконструкцій». «Допуски і технічні вимірювання», «Технічне креслення», «Матеріалознавство», «Охорона праці», «Виробниче навчання».

 

 

Результати конкурсу засвідчили високий рівень теоретичних знань, професійну майстерність з професії «Слюсар із складання металевих конструкцій». Переможці були нагороджені Грамотами:

1 місце –   Чоботарьов Богдан Богданович (група ТСК-2-5);

2 місце –    Кириєнко Роман Леонідович (група ЕЗК-1-2);

3 місце -  Прокопенко Павло Вікторович (група ЕЗК-1-2), Холічев Микита Максимович (група ТСК-2-5).

Завершальним етапом предметного тижня стало засідання круглого столу методичної комісії педагогічних працівників металообробних та енергетичних професій, на якому Закусило О.Д., голова  м/к підвів підсумки проведених заходів та відзначив творчий підхід і професіоналізм, які проявили педагогічні працівники методичної комісії при підготовці до тижня з професії «Слюсар із складання металевих конструкцій».


                                                      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень