A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Малинський професійний ліцей"

Як адаптуватися до нових умов життя в ситуації карантину?

Дата: 14.04.2020 14:23
Кількість переглядів: 341

Суспільство на тлі епідемії коронавіруса COVID-19 сьогодні опинилося в ситуації потреби адаптації до нових умов життя, які часто пов’язані з обмеженням в звичних діях, задоволеннях, навіть зобов’язаннях. Цей факт не може не позначатися на психологічному сприйнятті того, що відбувається. Вперше в історії людства понад мільярд людей на всій планеті опинилося на домашньому карантині та в ізоляції від свого звичного кола спілкування.  Україна — одна з тих країн, де карантинні заходи досить суворі, а значить, її громадяни опинилися в абсолютно незвичній і навіть стресовій для себе ситуації. Необхідно знати, як зняти психологічну тривожність в сім’ї під час самоізоляції. Усі підлітки, так само як і дорослі люди, відчувають тривогу, страх, самотність та зневіру через спалах коронавірусу у світі. Та знайте, що ви не самотні! У вас є батьки, рідні, друзі, які хоч і на відстані, та завжди підтримають у скрутну хвилину.  Відчувати тривогу – це нормально!

Під час карантину підлітки, які так потребують спілкування, починають жалітися, що їм набриднув карантин, що їм набридло читати тривожні новини (а вони без цього не можуть), випрошуватимуть  у батьків дозволу вийти погуляти, адже їм «так погано».

Та давайте зізнаємось, що всі люди навколо відчувають теж саме і всім також погано й тривожно. Але тривога – це нормальна функція здорової людини, яка попереджає нас про загрози і, в свою чергу, допомагає нам вживати заходів для захисту себе та своїх рідних. Саме відчуття тривоги допомагає нам прийняти рішення, які актуальні в даний момент. Наприклад, мити руки, не торкатись обличчя, не контактувати з великими групами людей. І саме такі поради, які ми чуємо та вживаємо завдяки нашій тривозі, допомагають як нам, так і людям навколо нас.

Для того, аби ваша тривога не зростала та не перетворювалась в паніку, переконайтесь, що ви отримуєте інформацію з надійних джерел (сайтів Всесвітньої організації охорони здоров’я, Міністерства охорони здоров’я, Центру громадського здоров’я). Пам’ятайте, що ознайомлений – значить озброєний. Якщо ви будете читати інформацію із перевірених джерел, то й ваша тривожність буде зменшуватися.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень